Over ons

Wij zijn een jonge groep enthousiaste vrijwilligers die vanuit onze ervaring van scouts, water,... of onze interesse in deze topics een nieuwe zeescoutsgroep hebben opgestart. Ondertussen bestaan we een dikke drie jaar en ontvangen we elke zondag van twee tot vijf een heleboel enthousiaste leden. 

Ons doel is om kinderen en jongeren een leuke tijd op, maar ook naast het water te laten beleven. Vanaf de scheepsmakkers worden de leden de wondere wereld van het zeilen ingestuurd, waar ze de kneepjes van het vak leren en ze later als zeegiver en loods zelfstandig het water op kunnen. We maken hen wegwijs in de wereld van scouting, en ze krijgen de kans om bij ons vrienden te maken voor het leven. 

We organiseren ook elk jaar enkele evenementen om ons scoutsjaar mee te kunnen financieren, zo organiseren we aan het begin van elk jaar onze populaire Hammekesfeesten waar je kan genieten van lekkere ham aan het spit en een uitgebreid groenten - en dessertenbuffet. Later in het jaar volgen onze Warme Winteravond, onze beroemde en spaghettisausverkoop en onze Zwoele Zomeravond. Vaste waarden in ons scoutsjaar zijn natuurlijk ook onze zeilcursus die de leden volgen vanaf de scheepsmakkers tijdens de Paasvakantie en natuurlijk ons geweldige Rupera kamp tijdens de zomervakantie. 

Via onze social media kanalen (Facebook: zeescouts Willebroek, Instagram: @zeescouts.rupera) word je op de hoogte gehouden van alle laatste nieuwtjes en evenementen. Ook delen we regelmatig leuke foto's via onze Instagram pagina. 

We zijn ook nog steeds op zoek naar enthousiaste leiding die onze huidige leidingsploeg wil vervoegen. Heb jij zin in een nieuwe uitdaging of hobby? Heb jij een hart voor scouting of voor jeugdwerk in het algemeen? Kan jij je elke zondag van twee tot vijf vrijmaken om onze enthousiaste leden de leukste tijd van hun leven te bezorgen? Dan ben jij misschien wel de persoon die we zoeken! Ervaring op het water is geen must, je kan bij ons alle kneepjes van het vak aanleren, ook als leiding! Stuur ons gerust een berichtje via onze sociale media kanalen of stuur een mailtje als jij de persoon bent die wij zoeken. Je kan ons ook elke zondag live aan het werk zien of zelfs ontmoeten op onze basis te Oostvaartdijk 75 in Klein Willebroek. 

Heb je vragen over lid worden of over onze groep in het algemeen? Stuur ons gerust een berichtje via Facebook of stuur een mailtje naar zeescoutswillebroek@gmail.com.

Stevige linker

Zeescouts Rupera